Βιολογικό Αγρόκτημα Ιωάννης Μενέκος

Προέρχεται από τη Βορειανατολική Αμερική και η συστηματική καλλιέργεια του φυτού στην Ευρώπη άρχισε με το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού είχε αναγνωριστεί ως φαρμακευτικό φυτό.

Είναι φυλλοβόλος θάμνος με ύψος που φτάνει τα 3m.Ο καρπός του είναι μικρός, μαύρος και συνήθως είναι στρογγυλός ή οβάλ. Ανθίζει από τα μέσα Μαϊου και ο καρπός του ωριμάζει στο τέλος του καλοκαιριού. Ο φυσικός χυμός της αρώνιας έχει έντονο σκούρο χρώμα, το οποίο οφείλει στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες (φυσικές χρωστικές).

ΑρώνιαΙδιότητες του φυτού αρώνια : Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση.Βοηθά στην καταπολέμηση της υπέρτασης 50ml χυμό 3 φορές την ημέρα. (Κλινικές δοκιμές)

Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μια σειρά από καρδιαγγειακά νοσήματα.Ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς. Μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.Προκαλεί απελευθέρωση του ραδίου δραστικών ουσιών και βαρέων μετάλλων Βοηθά την θεραπεία του καρκίνου.Έχει Ισχυρές αντιοξειδωτικές δράσεις Αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος, υπερνικά νευρικές διαταραχές, και την κόπωση ,διεγείρει την ανάπλαση των μυών και των ιστών, το σχηματισμό του αίματος και το μεταβολισμό.

'Έχει Αντισηπτικές ιδιότητες: Ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση του ιού της γρίπης. Υψηλή περιεκτικότητα του ιωδίου οφελεί στην ανάπτυξη των παιδιών. Ανακουφίζει από βρογχίτιδα. Είναι Επωφελής για εγκύους, παιδιά, διαβητικούς, αθλητές και για ασθενείς που υποβάλλονται σε πολύπλοκες αγωγές. Αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Έχει Υποαλλεργικά αποτελέσματα: Χρησιμοποιείται σε γαστρίτιδα, αιμορραγία, αναιμία, ρευματισμούς.


Επίσης ο καρπός της Αρωνίας περιέχει βιταμίνες : Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, K, P. Η ιδιαίτερη περιεκτικότητα του φυτού σε πηκτίνη (τον φυσικό οξικό πολυσακχαρίτη που αφθονεί στα μήλα, στα κυδώνια και στα πορτοκάλια) βοηθά στην απορρόφηση και την προστασία των οργανισμών από την ραδιενέργεια.

Για αυτό τον λόγο στις Ανατολικές χώρες της Ευρώπης και στην πρώην ΕΣΣΔ ο καρπός της Αρωνίας χορηγείται σε εργάτες πυρηνικών εργοστασίων και κοσμοναύτες, πριν και μετά τις διαστημικές τους αποστολές. Ο καρπός της αρώνιας είναι πολύτιμος για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ τα εκχυλίσματα των φύλλων και των καρπών έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θεραπεύουν πολλές ασθένειες, όπως φλεγμονές, καρδιοπάθειες, διαβήτη κ.ά.

Bio Agroktima Menekos Family © All rights Reseverd 2011 - 2014 | Development by WebDesignZone