Βιολογικό Αγρόκτημα Ιωάννης Μενέκος

Η παραδοσιακή Ιατρική την έκρινε ως ένα φυτό ενεργό σε πολλούς τομείς που χρησιμοποιείται ως θεραπεία για οποιαδήποτε προβλήματα, από αέρια μέχρι δυσκολίες στον ύπνο, ακόμα και καρδιακά προβλήματα.

Οι Βοτανολόγοι εφάρμοσαν επίσης βάλσαμο Μέλισσας τοπικά στην κροταφική χώρα, για την αϋπνία και τον νευρικό πόνο.

ΜελισσόχορτοΙατρικές πηγές του Λονδίνου (1969) αναφέρουν: "Η ουσία του βάλσαμου, που περιέχεται στο κρασί κανάριων νήσων, σημαίνει ανανέωση της νεότητας κάθε πρωί, ενίσχυση του μυαλού, ανακούφιση της εξασθενημένης φύσης και πρόληψη της φαλάκρας."

Ο John Evelyn επίσης έγραψε: "Το βάλσαμο είναι ευεργετικό για τον εγκέφαλο, την ενίσχυση της μνήμης και κάτι που δυναμικά διώχνει μακριά τη μελαγχολία. "

Σε όλη την ιστορία, το μελισσόχορτο χρησιμοποιήθηκε από πολλούς πολιτισμούς για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τον 4ο αιώνα, το φυτό εισήχθη στη Βρετανία, όπου χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να ησυχάζει το διαταραγμένο νευρικό σύστημα.


Οι Άγγλοι πείστηκαν τόσο για τις ανανεωτικές ιδιότητες του φυτού που το αποκάλεσαν το «ελιξίριο της ζωής» και το χρησιμοποίησαν ως ένα σημαντικό συστατικό στην οινοποίηση.

Όπως οι Άγγλοι, πολλοί άλλοι πολιτισμοί ήταν ερωτευμένοι με τις πολλές καλές ιδιότητες του φυτού. Ήταν σαφές ότι το μελισσόχορτο βοηθάει το μυαλό να καθαρίσει, αυξάνει την αντίληψη και ενισχύει τη μνήμη.

Bio Agroktima Menekos Family © All rights Reseverd 2011 - 2014 | Development by WebDesignZone